«Δίκελλα – Έβρου»

Προσκοπικό Κέντρο Δικέλλων «Σταμάτης Μπράτσας»

Χάρτης:

Επικοινωνία: Μανώλης Τερζής – terzismanolis [στο] gmail [τελεία] com – 698 350 7415
Αρχεία: –

Βρίσκεται στο δημοτικό διαμέρισμα Δικέλλων και απέχει από την Αλεξανδρούπολη 16χλμ.
Η έκταση του κέντρου είναι περίπου 6 στρέμματα και οι εγκαταστάσεις του περίπου 100μ². Μέσα σε αυτές περιλαμβάνεται τυπική κουζίνα, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και θάλαμος για διανυκτέρευση με δυνατότητα φιλοξενίας 20 ατόμων. Οι χώροι του κέντρου δεν διαθέτουν κεντρική θέρμανση. Οι εξωτερικοί του χώροι είναι ιδανικοί για να φιλοξενήσουν θερινή κατασκήνωση.

Η πρόσβαση σε αυτό είναι πολύ εύκολη μέσω αστικής συγκοινωνίας γραμμή 12 για Δίκελλα, στην στάση «Μοναστήρι», που απέχει 50μ από την πύλη του κέντρου.

Απέχει από την θάλασσα 450 μέτρα και παράλληλα μπορεί να εξυπηρετήσει και δράσεις βουνού, μιας και βρίσκεται εντός δασωμένης έκτασης. Η πρόσβαση στην θάλασσα γίνεται μέσω του στρατιωτικού ΚΑΑΥ, κατόπιν σχετικής άδειας μέσω της ΠΕ και κατάθεσης ονομαστικής κατάστασης κατασκηνωτών στην πύλη.

Επιπλέον η Ιερά Μονή της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης «Παναγία του Έβρου» απέχει από το κέντρο μόλις 50 μέτρα και είναι επισκέψιμη. Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε και τον Αρχαιολογικό χώρο Ζώνης – Μεσημβρίας που βρίσκεται περίπου 8 χλμ από το Κέντρο.

Υπάρχει δυνατότητα μετακινήσεων και με επαγγελματικό βαν 9θέσιο κατόπιν επικοινωνίας.

*Μια πρόταση για πεζοπορία σε φυσικό περιβάλλον μικρής δυσκολίας, μήκους 3χλμ, από το χωριό της Μάκρης μέχρι το κατασκηνωτικό κέντρο θα βρείτε εδώ.