Ημέρα Δάσους, Ε.Π.Π. Καβάλας


15252539_1457998414229317_3564585393920771197_o

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος όλοι οι Πρόσκοποι στην Ελλάδα θα γιορτάσουν την Ημέρα Δάσους, αφιερώνοντας μία ημέρα για την προστασία και την ανάπτυξη των δασών και του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Καβάλας επίλεξε την 27 Νοεμβρίου για την εφαρμογή του 6ου άρθρου του Νόμου του Προσκόπου. Σε συνεργασία με τον ποντιακό σύλλογο Ζυγού ο Υψηλάντης , τον σύλλογο γονέων & κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Ζυγού και τον ποδηλατικό σύλλογο cyclotron επισκεφτήκαμε το δάσος της περιοχής τους και γνωρίσαμε την χλωρίδα αλλά και την πανίδα .

Περιηγηθήκαμε μέσα από μονοπάτια σπάνιας ομορφιάς και στο τέλος δενδροφυτεύσαμε όλοι μαζί . Επιπλέον για τους μικρούς φίλους έγινε μια ενημέρωση σχετική με το ποδήλατο ενώ οι μεγάλοι απόλαυσαν μέσα στο πράσινο τον καφέ τους. Η Ε.Π.Π. Καβάλας πρόσφερε σε κάθε σύλλογο που συμμετείχε ένα φάκελο με θεματολογία : η αξία του δάσους. Στο τέλος απολαύσαμε το υπαίθριο γεύμα που επιμελήθηκαν οι οικοδεσπότες μας και δώσαμε υπόσχεση ότι θα το επαναλάβουμε σύντομα.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Κατηγορίες:Ε.Π.Π. ΚΑΒΑΛΑΣ, ΠΑΛΑΙΟΙ ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ