Χειμερινή Δράση Κλάδου Ανιχνευτών ΠΕ ΑΜΘ – 5-7 Μαρτίου 2022


 Την Ανιχνευτική ζωή δεν μπορείς να την θάψεις, δεν μπορείς να την περιορίσεις. Δύο χρόνια περίμενε υπομονετικά το πλήρωμα του χρόνου και όταν βρήκε την χαραμάδα ξεχύθηκε και γέμισε με εμπειρίες τους Ανιχνευτές της Περιφέρειας μας.

Ξεκινήσαμε με το στοιχείο της Περιπέτειας κάνοντας Rafting και Zip line στον ποταμό Νέστο, μία δραστηριότητα η οποία χρειαζόταν απόλυτη συνεργασία των παιδιών. Συνεχίσαμε με το σημαντικό κομμάτι της Έρευνας, στο οινοποιείο Μανωλεσάκη στην περιοχή της Ανδριανής. Όταν το αντικείμενο της έρευνας είναι επιλεγμένο από τα παιδιά, όταν ο χώρος είναι τόσο φιλόξενος και η Οινολόγος τόσο προσιτή και πρόθυμη, όταν η εμπειρία είναι βιωματική, τότε η επίσκεψη που υπολόγιζες μία ώρα, γίνεται δύο και οι παρουσιάσεις των παιδιών ενδιαφέρουσες και δημιουργικές.

Έρευνα 1ου ομίλου: Το επάγγελμα του Οινολόγου, σπουδές, εμπειρία και επαγγελματική αποκατάσταση

Έρευνα 2ου ομίλου: Κρασί και υγεία, τεχνολογία αλκοολούχων ποτών.

Φυσικά δεν μας έλειψε το παιχνίδι! Εξουδετερώσαμε μία βόμβα, πραγματοποιήσαμε την μάχη των Φύλων και ανακαλύψαμε τις TOP Προσκοπικές δραστηριότητες.

Η υποστήριξη των Προσκοπικών δράσεων είναι πολύ σημαντική για τα ενήλικα στελέχη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Παρανεστίου κ. Καγιάογλου Αναστάσιο, για την μοναδική φιλοξενία, αλλά και για τον χρόνο που διέθεσε για να συναντήσει τους Ανιχνευτές μας και να μοιραστούν μαζί του ανησυχίες και προβληματισμούς.

Τέλος ευχαριστούμε καθώς και την Γενική εφορεία και συγκεκριμένα την Εφ. Προσκοπικού Προγράμματος για την υποστήριξη της δράσης μέσω του προγράμματος Re-energising Fund.

Κατηγορίες:ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ, ΕΚΔΡΟΜΗ, ΕΦΟΡΕΙΑ ΚΛΑΔΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΤΩΝΕτικέτες: , ,