Πλήρης ημερών έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ένας από τους πιο Παλαιούς Προσκόπους της Αλεξανδρούπολης, ο Χρίστος (Χριστόδουλος) Γεροντόπουλος


Πλήρης ημερών σε ηλικία 94 ετών έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ένας από τους πιο Παλαιούς Προσκόπους της Αλεξανδρούπολης, ο Χρίστος (Χριστόδουλος) Γεροντόπουλος.

Ο ίδιος ήταν από τους πρωτεργάτες του τοπικού προσκοπισμού της πόλης της Αλεξανδρούπολης από την απελευθέρωση της το 1944 από τους Βουλγάρους και την Γερμανική Κατοχή.

Διετέλεσε επί σειρά ετών Τοπικός Έφορος της Αλεξανδρούπολης και Περιφερειακός Έφορος Έβρου την δεκαετία του 1960. Είχε τιμηθεί το 1967 από τον τότε Γενικό Έφορο Δημήτριο Μακρίδη με το μετάλλιο Εξαιρέτων Πράξεων για την συμβολή του στην θεμελίωση του νεόσοικου των ναυτοπροσκόπων στην παραλία της Αλεξανδρούπολης. Επίσης τιμήθηκε από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων για την προσφορά του με την ανώτατη διάκριση, αυτή του Παρασήμου του Αργυρού Φοίνικα.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει, θερμά συλλυπητήρια στον υιό του και πρώην υφυπουργό Εξωτερικών Άκη Γεροντόπουλο και στους οικείους του.

———————————————

Στην φωτογραφία Γενάρης του 1966 μπροστά από την Λέσχη Προσκόπων, Παλιός Σιδηροδρομικός Σταθμός του ΣΕΚ (μετέπειτα ΟΣΕ) και νυν Α’ ΚΑΠΗ Αλεξανδρούπολης.

Στο κέντρο ο Περιφερειακός Έφορος Χρίστος Γεροντόπουλος.

Η φωτογραφία από το αρχείο του αείμνηστου Στέφανου Παμπορίδη που διακρίνεται τρίτος δεξιά, όπως την έχει διασώσει και καταγράψει ο Θόδωρος Ορδουμποζάνης στην συλλογή του.

Κατηγορίες:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΕΑΜΘΕτικέτες: ,