Ανιχνευτικά Εργαστήρια (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 218)


Ξάνθη, 13/02/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 218

Προς:Βαθμοφόρους Κοινοτήτων Ανιχνευτών Α.Μ.Θ
Κοιν:Κλάδος Ανιχνευτών ΓΕ/ΣΕΠ
Θέμα:Ανιχνευτικά Εργαστήρια Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Αγαπητοί μου,

με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνω την πραγματοποίηση, για πρώτη φορά, της διήμερης δράσης Ανιχνευτικών Εργαστηρίων του Κλάδου Ανιχνευτών της Περιφέρειάς μας που θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη στις 7 – 8 Μαρτίου 2020.

Πρόκειται για μία διήμερη δράση, με σκοπό την διεξαγωγή έξι Ανιχνευτικών Εργαστηρίων, στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, που φέτος γιορτάζει τα 100 χρόνια ύπαρξης Προσκοπισμού στην πόλη. Αρχηγός της δράσης ορίζεται η Έφορος Κλάδου Ανιχνευτών της Περιφέρειάς μας, Γραμμενίδου Τζούλια.

Συμμετοχή & Κόστος

Οι Κοινότητες για να μπορέσουν να συμμετέχουν στη δράση πρέπει να συμπληρώσουν μέχρι την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής:

https://docs.google.com/forms/d/1mav7W_RVj1ka0z1k1_0iUeP4rnr78QYDjvjWVcU8F5U/edit

Το κόστος συμμετοχής ορίζεται στα 20€ ανά άτομο, Ανιχνευτές και Ενήλικα Στελέχη. Στη συμμετοχή συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα μετακίνησης με τρένο ή ΚΤΕΛ κατά περίπτωση, σίτισης, προγράμματος και Βεβαιωτικά Παρακολούθησης. Το κόστος συμμετοχής πρέπει να δοθεί συγκεντρωτικά(αφαιρώντας το κόστος μετακίνησης το οποίο θα κρατήσουν οι Αρχηγοί) μέχρι την Κυριακή 1 Μαρτίου στον Καστρινίδη Στέλιο από τις Κοινότητες της Αλεξανδρούπολης και της Κομοτηνής, στον Μπακαλάρο Χρήστο από τις Κοινότητες της Ξάνθης και στην Σίσσυ Καβούκη από τις Κοινότητες της Καβάλας και της Δράμας, μαζί με τις δηλώσεις συμμετοχής.

Διάρκεια Δράσης

H δράση ξεκινάει το μεσημέρι του Σαββάτου 07/03/2020 15:00 στη Βάση Ναυτοπροσκόπων και τελειώνει το μεσημέρι της Κυριακής 08/03/2020 στις 14:00.

Ανιχνευτικά Εργαστήρια

Τα Ανιχνευτικά εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν στην Αλεξανδρούπολη είναι 6 και είναι χωρισμένα στις δύο ημέρες ισάξια, δηλαδή 3 το Σάββατο και 3 την Κυριακή. Οι Ανιχνευτές ατομικά θα πρέπει να δηλώσουν με σειρά προτίμησης ποιο εργαστήριο θα ήθελαν να παρακολουθούσουν στο Σάββατο και ποιο την Κυριακή. Συνολικά ο Ανιχνευτής θα παρακολουθήσει δύο Ανιχνευτικά Εργαστήρια στο διήμερο (ένα του Σαββάτου και ένα της Κυριακής).

Η επιλογή θα γίνει με σειρά προτίμησης και ημερολογιακή ηλεκτρονική δήλωση σύμφωνα με το maximum των αριθμών ατόμων του κάθε εργαστηρίου. Οι Ανιχνευτές πρέπει να δηλώσουν την προτίμησή τους με ηλεκτρονική αίτηση https://forms.gle/W99uTtbngtt17quS6  μέχρι τη Κυριακή 1 Μαρτίου 2020.

Σάββατο

  1. Δημιουργία Application για Android κινητά

– μέγιστος αριθμών ατόμων 12

– χώρος διεξαγωγής «Σύλλογος Τεχνολογίας Θράκης»

– προαιρετικό εφόδιο tablet ή lapto

2. Stand up comedy

– μέγιστος αριθμός ατόμων 20

-χώρος διεξαγωγής “House of fun”

3. DIY τέσσερις χρηστικές κατασκευές με βάση το τσιμέντο

– μέγιστος αριθμός ατόμων 20

– χώρος διεξαγωγής «Νεώσοικος»

Κυριακή

  1. Χειροποίητα φυσικά καλλυντικά

– μέγιστος αριθμός ατόμων 25

– χώρος διεξαγωγής «Ελένη της Θράκης»

2. Διακόσμηση εσωτερικού χώρου «Color your home, Color your room»

– μέγιστος αριθμός ατόμων 15

– χώρος διεξαγωγής «Εργατικό Κέντρο»

3. Παραδοσιακή Ναυπηγική

– μέγιστος αριθμός ατόμων 12

– χώρος διεξαγωγής «Νεώσοικος»

Εύχομαι η δράση να γεμίσει τους Ανιχνευτές  μας με εμπειρίες, φιλίες και αναμνήσεις, ανακαλύπτοντας μονοπάτια ενδιαφέροντα και χρήσιμα για την ζωή τους.

Με Προσκοπικούς Χαιρετισμούς,

Σωτήριος Δ. Στόικος

Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων

Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 218

Κατηγορίες:ΑΝΙΧΝΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ, ΕΦΟΡΕΙΑ ΚΛΑΔΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΤΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ