Την χειμερινή τους εκδρομή πραγματοποίησαν η 1η Κοινότητα Ανιχνευτών Καβάλας & Ξάνθης στο Παρανέστι. Αφού περιηγήθηκαν στο χωριό, γνώρισαν από κοντά την μελισσοκομία και το έργο ενός μελισσοκόμου, ενώ ο κ. Τανακόπουλος Δ. περιέγραψε όλη τη διαδικασία παρασκευής του μελιού και δώρισε ένα βάζο μελιού για να παίρνουν οι Ανιχνευτές ενέργεια καθόλη την διάρκεια της εκδρομής. Στη συνέχεια γνώρισαν την σημαντικότητα του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής μέσα από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του χωριού. Εκεί ανακάλυψαν τη χλωρίδα και τη πανίδα του τόπου από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι και σήμερα. Την επόμενη ημέρα ξεκίνησαν πεζοπορία παραποτάμια του Νέστου στα βήματα του Paranesti Virgin Forest Ultra. Μέσα από αρκετά χιλιόμετρα πεζοπορίας θαυμάσαμε το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.
Το απόγευμα στο χώρο όπου διαμένανε, τους επισκέφθηκε ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Παρανεστίου. Έτσι είχαν την ευκαιρία να ερευνήσουμε τα ήθη και τα έθιμα των κατοίκων, τον τρόπο ζωής τους σε ένα ορεινό περιβάλλον, παραδοσιακούς τους χορούς αλλά και την διαφορά της καθημερινότητας ενός εφήβου που ζει στο Παρανέστι από έναν έφηβο που ζει σε πόλη. Στη συνέχεια πήγανε σε ένα τοπικό καφενείο όπου γνώρισαν την ιστορία του τόπου τους, τα επαγγέλματα του χωριού, το φράγμα του θησαυρού και πως επηρέασε την ζωή τους αλλά και το Κέντρο Κράτησης Παράνομων Μεταναστών, ποια είναι η άποψη τους και αν άλλαξε από την αρχική. Το ίδιο βράδυ η Ανιχνεύτρια Πατρίσια Ψουρούκη παρουσίασε το προσωπικό της ενδιαφέρον με θέμα την Ρομποτική. Δημιούργησαν κυκλώματα και έπαιξαν με το Ρομπότ που προγραμμάτισαν.
Θερμές ευχαριστίες στον κο Παντελή Ιωαννίδη, την κυρία Έλλη Σαββίδου και τα υπόλοιπα μέλη του συλλόγου, τον κο Μιχάλη Γουλά και τον κο. Τανακόπουλο Δημήτρη για την βοήθεια που παρείχαν.
Κατηγορίες:1o Σ/Π ΚΑΒΑΛΑΣ, 2ο ΔΣ/Π ΞΑΝΘΗΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΕΚΔΡΟΜΗ, ΕΦΟΡΕΙΑ ΚΛΑΔΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΤΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ
Πρέπει να έχετε συνδεθεί για να σχολιάσετε.