Διαδικασία Ανάδειξης Αρχηγού Συστήματος ( ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 198 ) – Ορθή Επανάληψη


Ξάνθη, 10/11/2018

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 198 – Ορθή Επανάληψη

Προς: τους Βαθμοφόρους του 1ου Συστήματος Προσκόπων Καβάλας
τα Μέλη της Ε.Κ.Σ. του 1ου Συστήματος Προσκόπων Καβάλας
τους Εφόρους της Π.Ε. Α.Μ.Θ.
Θέμα: Διαδικασία Ανάδειξης Αρχηγού Συστήματος

 

Αγαπητοί μου,

Σε συνέχεια της διαδικασίας που προβλέπεται, μετά από τη πρώτη διαδικασία ανάδειξης στο 1ο Σύστημα Πρόσκοπων Καβάλας, σας ενημερώνω ότι θα επαναληφθεί η Διαδικασία Ανάδειξης νέου Αρχηγού Συστήματος όπως προβλέπει ο “Κανονισμός Διοίκησης, Οργάνωσης και Λειτουργίας Σ.Ε.Π.” (Μέρος 4ο – 2.19).

  • Πρόταση υποψηφίων – Προσόντα

Σύμφωνα λοιπόν με τον ανωτέρω Κανονισμό καλώ τους Βαθμοφόρους και την Ε.Κ.Σ. του 1ου Συστήματος Προσκόπων Καβάλας καθώς και τους Εφόρους της Περιφερειακής Εφορείας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης όπως προτείνουν υποψηφίους για τα καθήκοντα του Αρχηγού Συστήματος. Επισημαίνεται ότι για να προτείνουν υποψήφιο, εφόσον το επιθυμούν, οι μεν Βαθμοφόροι πρέπει να έχουν ενεργή Εντολή Διοίκησης και συνολική θητεία τουλάχιστο 12 μηνών η δε Ε.Κ.Σ. να λάβει σχετική απόφαση μετά από ειδική για το σκοπό αυτό συνεδρίαση. Οι προτάσεις υποψηφίων, απευθυνόμενες στον Περιφερειακό Έφορο θα πρέπει να υποβληθούν εντός 20 ημερών από την παρούσα Ανακοίνωση, δηλαδή μέχρι και τις 30/11/2018.

Τα πρόσωπα που κατά τα ανωτέρω θα προταθούν ως υποψήφιοι θα πρέπει:

  1. να αποδεχθούν εγγράφως την προταθείσα υποψηφιότητά τους,
  2. να διαθέτουν τα προσόντα του Βαθμοφόρου του Σ.Ε.Π., όπως ορίζονται στο ανωτέρω Κανονισμό (Μέρος 4ο – 2.1). Ειδικότερα θα πρέπει να έχουν:
  • Ελληνική Ιθαγένεια
  • Έμπρακτη προσήλωση στις αρχές, το σκοπό και τη μεθοδολογία του Σ.Ε.Π.
  • Πνευματικές και σωματικές ικανότητες ανάλογες με τα καθήκοντα που πρόκειται να τους ανατεθούν
  • Πιστοποιητικό για την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής σχολικής εκπαίδευσης
  • Βεβαιωτικό παρακολούθησης αρχικής εκπαίδευσης
  • Ηλικία από είκοσι τρία (23) έως πενήντα (50) έτη

Σημειώνεται πως, αν αναδειχθεί μέλος Ε.Κ.Σ. ή φιλοπρόσκοπος, πρέπει εντός έξι (6) μηνών να αποκτήσει τα προβλεπόμενα τυπικά προσόντα Βαθμοφόρου.

  1. να υποβάλλουν Σχέδιο Μακροπρόθεσμου Προγραμματισμού και Σχέδιο Ετησίου Προγράμματος έχοντας συζητήσει της προτάσεις τους με τους Αρχηγούς των Τμημάτων.
  • Έγκριση υποψηφιοτήτων

Για την έγκριση των υποψηφιοτήτων συστήνεται τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από τους κ.κ. α) Σωτήριο Στόικο (Περιφερειακό Έφορο), β) Διαλεκτό-Δημήτριο Μεγγίδη (Έφορο Διοίκησης) και γ) Νασσόπουλο Χαράλαμπο (Έφορο Ακίνητης Περιουσίας και Οικονομικών). Έργο της τριμελούς επιτροπής είναι να παρέχει την κατά πλειοψηφία σύμφωνη γνώμη της για τις προταθείσες υποψηφιότητες, έχοντας προηγουμένως λάβει συνέντευξη από κάθε υποψήφιο και έχοντας εκτιμήσει τα υπό στοιχεία 1-3 προβλεπόμενα.

  • Συνεδρίαση Ανάδειξης

Η Συνεδρίαση Ανάδειξης θα πραγματοποιηθεί στις 05/12/2016 και ώρα 17:00 στην έδρα του Συστήματος (Καραϊσκάκη 4, Καβάλα). Στη συνεδρίαση αυτή έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι Βαθμοφόροι με ενεργή Εντολή Διοίκησης και συνολική θητεία τουλάχιστον 12 μηνών, η οποία να περιλαμβάνει έξι (6) τουλάχιστον μήνες κατά το δωδεκάμηνο προ της αναδείξεως του Αρχηγού Συστήματος. Ως παρατηρητές δικαιούνται να παρευρίσκονται και οι Βαθμοφόροι ή τα Μέλη της Ε.Κ.Σ. που δεν δικαιούνται να συμμετάσχουν. Διευκρινίζεται ότι δεν επιτρέπεται παράσταση με αντιπρόσωπο.

Αγαπητοί μου,

Η προσπάθεια όλων των συμμετεχόντων θα πρέπει να κατευθύνεται υπόδειξη/ανάδειξη ατόμων κατάλληλων, που θα προσφέρονται να αναλάβουν το συγκεκριμένο έργο και να διαθέτουν το χρόνο που χρειάζεται, θα απολαμβάνουν της εκτίμησης της κοινωνίας και των τοπικών αρχών, θα μπορούν να προάγουν το έργο των Βαθμοφόρων στο Σύστημα και θα εκπαιδεύονται διαρκώς ως προς τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις τους, όσο διαρκεί η θητεία τους.

Με την πεποίθηση ότι η επιδίωξη όλων μας στοχεύει στην ανάδειξη των ικανότερων για την προαγωγή του Προσκοπικού Έργου, σας καλώ να επιδείξετε την υπευθυνότητα που απαιτείται για την ορθή και αποτελεσματική διεξαγωγή της διαδικασίας.

Με Προσκοπικούς Χαιρετισμούς,

Σωτήριος Δ. Στόικος

Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων

Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

Ανάδειξη Α.Σ._1Π_Καβάλα_2018_2

Κατηγορίες:1o Σ/Π ΚΑΒΑΛΑΣ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΕΑΜΘ, ΚΑΒΑΛΑ