Ένα διήμερο γεμάτο δράσεις


16901724_10209943319153595_344445429_n

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο δράσεις είχε η 1η Κοινότητα Ανιχνευτών Καβάλας! Το πρωινό του Σαββάτου ένας όμιλος ξεκίνησε την έρευνα για την Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση (ΠΑΠΕ) οπού θα συμμετέχουμε, ενώ το απόγευμα στην εστία μας μαζευτήκαμε για την δράση που είχε θέμα το Στρατοδικείο. Με την βοήθεια του κυρίου Κωστάκη Ηλία μάθαμε τι πειθαρχικές και ποινικές ποινές υπήρχαν αλλά και υπάρχουν στο στρατό. Ποιες οι διαφορές, ποια παραπτώματα τιμωρούνται και πως, τι διαφορές υπάρχουν ανάμεσα στο δικαστήριο και στο στρατοδικείο και αν συνεργάζονται αυτά τα δυο, που υπάρχουν στρατοδικεία και πολλές άλλες απορίες που είχαμε λύθηκαν.

Τη Κυριακή το πρωί μεταφερθήκαμε στο γνωστό οινοποιείο, Βίβλια Χώρα οπού με την βοήθεια της κυρίας Οικονομίδου, ξεναγό του οινοποιείου, ενημερωθήκαμεγια την ιστορία του όπως επίσης και του τόπου, στην συνέχεια καθώς περνούσαμε από χώρο σε χώρο μας εξηγούσε την διαδικασία παραγωγής του κρασιού. Αργότερα μας οδήγησε στους χώρους παλαίωσης των κρασιών εξηγώντας μας την σχολαστική προσοχή που απαιτείται ώστε να γίνει σωστά, τι προσέχουν αλλά πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν οι ίνες από τα βαρέλια. Τέλος καταλήξαμε στην αίθουσα γευσιγνωσίας όπου μας έδειξε τα είδη κρασιού που παράγει το οινοποιείο Βιβλία Χώρα καθώς και την ιστορία που κρυβόταν πίσω από το καθένα.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε πολύ τον κύριο Κωστάκη και την κυρία Οικονομίδου για την βοήθεια τους και τις γνώσεις που μας πρόσφεραν.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

Κατηγορίες:ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ