«Μια ζεστή αγκαλιά στην τρίτη ηλικία…»


14976208_10208991311714004_537545898_oΛένε μη τάξεις σε άγιο και σε παιδί.. κάπως έτσι σκέφθηκαν και οι ανιχνευτές της 1ης Κοινότητας Καβάλας και τήρησαν την υπόσχεση που είχαν δώσει πέρσι… Μια ζεστή αγκαλιά στη τρίτη ηλικία ήταν το slogan που έδωσε ο όμιλος για την δράση προσφοράς στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Κωνστάντειο» της πόλης μας. Οι ανιχνευτές άρχισαν τις ετοιμασίες βδομάδες πριν ώστε να δώσουν ένα αναμνηστικό ημερολόγιο το οποίο οι ίδιοι έφτιαξαν. Έψαξαν και βρήκαν τραγούδια τα οποία θα ξέρανε όλοι ώστε να διασκεδάσουν μαζί τους, έγιναν οι κατάλληλες πρόβες και την Κυριακή 6 Νοεμβρίου επισκέφθηκαν το γηροκομείο.

Τα μικρά παιδιά αγκάλιασαν τα «μεγάλα» ψυχαγωγώντας τους, παίζοντας με τις κιθάρες τους διάφορα τραγούδια καθώς και κρατώντας τους συντροφιά το πρωινό της Κυριακής. Η πιο συγκινητική στιγμή της δράσης ήταν όταν η «γιαγιά» από την Γερμανία, που ήξερε μόνο γερμανικά, κατάφερε να επικοινωνήσει με τις άλλες κυρίες που φιλοξενούνται στην Μονάδα Φροντίδας, καθώς Ανιχνευτής της Κοινότητας ήξερε την μητρική της γλώσσα και μετέφραζε τυχόν απορίες και επιθυμίες αυτών όπως επίσης της κράτησε συντροφιά καθόλη τη διάρκεια της επίσκεψης.

Τα χαμόγελα τόσων ανθρώπων είναι αυτό που θα μείνει χαραγμένο στην μνήμη μας – το πώς μπορείς να αφήσεις τόσους ανθρώπους μια στάλα πιο ευτυχισμένους αν χαραμίσεις λίγες ώρες της καθημερινότητάς σου…

Η αγωνία τους να μη τους ξεχάσουμε… η απάντηση μας: «…θα τα πούμε πολύ σύντομα…»

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Κατηγορίες:1o Σ/Π ΚΑΒΑΛΑΣ, ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, ΕΦΟΡΕΙΑ ΚΛΑΔΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΤΩΝ