Μια περιπέτεια που μας ένωσε!


14081248_10208321096599045_255437082_nΜια χρονιά με αφίξεις, γνωριμίες, δράσεις, εκδηλώσεις, εκδρομές. Μια χρονιά πλούσια και χορταστική! Πώς θα μπορούσε να κλείσει διαφορετικά; Με μια ΜΔΥ στο πιο μυστηριακό, καταπράσινο, προσκοπικό στολίδι του Β. Αιγαίου!

Υπήρχαν πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις και η απόφαση άργησε να παρθεί. Στο λιγοστό χρονικό διάστημα που διαθέταμε, οργανωθήκαμε, μοιράσαμε αρμοδιότητες και προετοιμαστήκαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Διαφωνήσαμε, αγχωθήκαμε, κουραστήκαμε, καταφέραμε όμως την Τετάρτη 27 Ιουλίου στις 10 το πρωί, πανέτοιμοι με τα σακίδια μας να ξεκινήσουμε την δική μας περιπέτειά!

Η καλοκαιρινή μας διαβίωση περιλάμβανε τα πάντα (!) Από παρατήρηση πουλιών στο Δέλτα του Έβρου μέχρι ποδηλασία στην ακτογραμμή της Σαμοθράκης. Η περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού των Μεγάλων Θεών, η πεζοπορία προς τη Γριά βάθρα, η επίσκεψη με ποδήλατα στον ορεινό προφήτη Ηλία καθώς και στην εντυπωσιακή Παχιά Άμμο κι όλα αυτά σε ένα κλίμα ευφορίας, γνωριμιών και συναντήσεων  συμπλήρωσαν  το πρόγραμμα της δράσης. Υπήρχαν βέβαια απρόοπτα, ευχάριστες ανατροπές, μιρκοεντάσεις αλλά και πολύ γέλιο όπως σε κάθε δράση μας άλλωστε.

Παράλληλα καθαρίσαμε ένα μεγάλο μέρος της διαδρομής προς τις περιβόητες βάθρες ενώ ασχοληθήκαμε ταυτόχρονα με δύο έρευνες θέματα των οποίων ήταν οι παραδοσιακοί χοροί της Θράκης και τα Καβείρια  Μυστήρια. Με αφορμή τη δεύτερη έρευνα, που  διεξήχθη με τη μορφή ερωτηματολογίων, είχαμε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τους ντόπιους αλλά και πολλούς επισκέπτες, οι οποίοι μοιράστηκαν μαζί μας τις απόψεις και τις εμπειρίες τους σχετικά με τις αρχαίες τελετές και την αναβίωσή τους.

Μέσα από τις δυσκολίες, την κούραση, τις γκρίνιες και τα μικροατυχήματα γίναμε πιο δυνατοί , ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας, εμπιστευτήκαμε ο ένας τον άλλον , πήραμε και δώσαμε… Δεθήκαμε, δοκιμαστήκαμε και μοιραστήκαμε στιγμές που θα μας συνοδεύουν στην υπόλοιπη ανιχνευτική μας ζωή.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Κατηγορίες:1o Σ/Π ΚΑΒΑΛΑΣ, ΕΦΟΡΕΙΑ ΚΛΑΔΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΤΩΝ, ΜΕΓΑΛΗ ΔΡΑΣΗ ΥΠΑΙΘΡΟΥ