» Ναυτοπροσκοπική λέμβος Ολυμπιάδα «


Η Λέμβος (κοινώς βάρκα) είναι ένα μικρό πλωτό μέσο μεταφοράς. Οι βάρκες είναι γενικά μικρότερες από τα σκάφη και τα πλοιάρια. Η κατασκευή μιας βάρκας είναι συνήθως από ξύλο, μέταλλο ή το πλαστικό GFK. Σημειώνεται ότι συνεκδοχικά λέμβος λέγεται και ο κάλαθος -χώρος- των αεροναυτών στα αερόστατα.

Οι λέμβοι χρησιμοποιούνται για συγκοινωνία κοντινών αποστάσεων, σε περιορισμένες μεταφορές, φορτοεκφορτώσεις πλοίων, σε απο /επιβιβάσεις στα λιμάνια και πλοία, για ψάρεμα (ψαροπούλες ή τράτες), για άθλημα ή θαλάσσιους περιπάτους, όπου και ανάλογα της χρήσης τους λαμβάνουν διάφορες ονομασίες. Στην αρχαιότητα η ονομασία της ήταν αρσενικού γένους ο λέμβος.

Συνεπώς η λέμβος είναι ένα θαλάσσιο μέσον, πλωτό ναυπήγημα, «άφρακτο», χωρίς δηλαδή κατάστρωμα, (κατά το μεγαλύτερο μέρος), σχεδιασμένο να επιπλέει στο νερό, και να βοηθά στις μετακινήσεις κυρίως σε θαλάσσιες ή λιμναίες προστατευμένες περιοχές.

Το φετινό μας καλοκαίρι απέκτησε μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφού στο λιμάνι της Καβάλας και μετά από αρκετούς μήνες ξαναγύρισε στην θέση της η Ολυμπιάδα. Δεν χάσαμε καθόλου ευκαιρία και απ’ την πρώτη στιγμή που ήρθε οργώνουμε την θάλασσα.

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ στους:

Σωτήρη Στόικο

Σάββα Κελεσίδη

Ιωάννη Βλάχο

Ιορδάνη Βλάχο

και τους μικρούς ήρωες του 4ου συστήματος για τις εργασίες συντήρησης της λέμβου.

Καλές θάλασσες !!!

 

Κατηγορίες:ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ