Εκδρομή Εξερεύνησης Δάφνης – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 41


Ξάνθη 19/06/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 42

ka05

Θέμα: Βαθμοφόρους Κοινοτήτων, Αρχηγούς Συστημάτων

Προς: Εκδρομή Εξερεύνησης Δάφνης

 

Αγαπητοί μου,

Σε εφαρμογή του προγραμματισμού της Π.Ε. ( προσκοπικό πρόγραμμα )ανακοινώνετε η πραγματοποίηση Εξερεύνησης Δάφνης.

Η Εφορεία Κλάδου Ανιχνευτών της Περιφέρειας διοργανώνει Εκδρομή

Εξερεύνησης Δάφνης στη θέση  Ιάννα Αλεξανδρούπολης του Νομού Έβρου , το Σάββατο 2 Ιουλιόυ 2016 (ώρα άφιξης στη Αλεξανδρούπολη 8 π.μ.) και την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 (ώρα αναχώρησης 1 μ.μ.) Οι Κοινότητες με τους συνοδούς τους μπορούνε να έρθουν στην Αλεξανδρούπολη την Παρασκευή το βράδυ οπού θα γίνει διανυκτέρευση στο 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων, έτσι ώστε να μην καθυστερήσουμε το πρωί. Η μετακίνηση μέχρι τον χώρο που θα γίνει η εξερεύνηση θα γίνει με λεωφορείο.

Σημειώνεται ότι η Δράση ξεκινάει από το 1 Συστήματος Ναυτοπροσκόπων . Η μετακίνηση μέχρι τη Αλεξανδρούπολη είναι ευθύνη των Κοινοτήτων. Σύμφωνα με τον Κανονισμό του Κλάδου Ανιχνευτών συστήνεται Επιτροπή Εκδρομής Εξερεύνησης Δάφνης που αποτελείται από τον Έφορο του Κλάδου Ανιχνευτών της Περιφερειακής Εφορείας και τους Αρχηγούς των Κοινοτήτων που θα συμμετέχουν.

Σκοπός της εκδρομής είναι ν’ αποδείξουν οι Ανιχνευτές που θα

συμμετάσχουν ότι, τόσο ατομικά όσο και σε συνεργασία μεταξύ τους, είναι σε

θέση να χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά τις γνώσεις και ικανότητες υπαίθρου, είναι οργανωμένοι, αυτάρκεις, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και μπορούν να ανταπεξέλθουν με ασφάλεια στην εξερεύνηση που περιλαμβάνει διαβίωση στην ύπαιθρο με διανυκτέρευση σε άγνωστο φυσικό περιβάλλον.

Οι συμμετέχοντες Ανιχνευτές χωρίζονται σε τριμελείς Ομίλους

Εξερεύνησης οι οποίοι θα πρέπει;

  • Να ακολουθήσουν πορεία με χάρτη και πυξίδα.
  • Να διανυκτερεύσουν στην ύπαιθρο σε σκηνές ή σε κατάλυμα που θα
  • κατασκευάσουν με υλικά που θα βρουν εκεί.
  • Να κάνουν τοπογραφική εργασία που θα τους ζητηθεί.
  • Να μαγειρέψουν.
  • Να επιδείξουν τις γνώσεις τους σε θέματα Προσκοπικής Τεχνικής και οργάνωσης όπως: σωστή επιλογή, χρήση και συντήρηση εξοπλισμού δράσεων υπαίθρου, οργάνωση μετακινήσεων, συνεννόηση, παρατηρητικότητα, ασφάλεια, σχοινιά, κόμποι, συνδέσεις, κατασκευές, εργαλεία, χώρος κατασκήνωσης, υλικά, εφοδιασμός, Πρώτες Βοήθειες και υγιεινή, μετεωρολογία, αστερισμοί, προστασία περιβάλλοντος.

Επίσης να πραγματοποιήσουν μια σύντομη έρευνα του φυσικού ή πολιτιστικού περιβάλλοντος της περιοχής. Το θέμα θα το επιλέξουν και θα το οργανώσουν οι ίδιοι. Πάνω απ’ όλα σε κάθε στιγμή της εκδρομής θα πρέπει να επιδεικνύουν Προσκοπικό Πνεύμα.

Κάθε Όμιλος Εξερεύνησης θα πρέπει μέσα σε 15 μέρες μετά την εκδρομή να παραδώσει στην Επιτροπή Εκδρομής Εξερεύνησης Δάφνης το φάκελο με το ημερολόγιο της εκδρομής, τις ομαδικές και ατομικές εργασίες

που θα ζητηθούν, αλλά και να παρουσιάσει με πρωτότυπο τρόπο τις εργασίες σε όλους τους υπόλοιπους Ομίλους Εξερεύνησης.

Η Επιτροπή Εκδρομής Εξερεύνησης Δάφνης θα αξιολογήσει την εργασία των Ανιχνευτών και θα εισηγηθεί στον Περιφερειακό Έφορο, ο οποίος θα ανακοινώσει τους επιτυχόντες και θα κοινοποιήσει τα ονόματά τους στην Εφορεία Κλάδου Ανιχνευτών της Γενικής Εφορείας.

Αρχηγός της Εκδρομής Εξερεύνησης Δάφνης ορίζεται ο Αρχηγός της Κοινότητάς Ανιχνευτών του 1 Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Αλεξανδρούπολης Στυλιανός Καστρινίδης.

Υπενθυμίζεται ότι, η επιτυχής συμμετοχή στην Εκδρομή Εξερεύνησης Δάφνης είναι ΜΙΑ ΜΟΝΟ από τις προϋποθέσεις για την απονομή της  διάκρισης «Ανιχνευτής Δάφνης».

Η σύνθεση των ομίλων και οι υπόλοιπες λεπτομέρειες της εκδρομής θα ανακοινωθούν άμεσα στους συμμετέχοντες μέσω των Αρχηγών των Κοινοτήτων.

Με προσκοπικούς χαιρετισμούς

Με προσκοπικούς χαιρετισμούς

 

Σωτήριος Δ. Στόικος

Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων

Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ_42_2016_Δάφνη

 

Κατηγορίες:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΕΑΜΘ, ΕΦΟΡΕΙΑ ΚΛΑΔΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΤΩΝ