1ο Μεγάλο Παιχνίδι Πόλης – Σύναξη Κλάδου Προσκόπων Α.Μ.Θ


12957374_10206712535276860_987252998_n

Κομοτηνή,

Κυριακή 3.4.2016

 

1ο Μεγάλο Παιχνίδι Πόλης – Σύναξη Κλάδου Προσκόπων Α.Μ.Θ – Κομοτηνή

«Ταξιδέψτε Μαζί Μας»

Η ημέρα, για όλους, ξεκίνησε νωρίς το πρωί. Άλλοι μπήκαν στο λεωφορείο από Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη και άλλοι ξεκίνησαν να στήνουν την τεράστια Προσκοπική Πολιτεία σε τέσσερεις γειτονιές στην πόλη της Κομοτηνής.

Η ώρα ήταν περίπου 10:15 όταν οι πρώτοι, περίπου, 50 πρόσκοποι έκαναν την εμφάνισή τους μπροστά στο «Σπαθί». Το μεγάλο κύμα, όμως, έφτασε γύρω στις 10:30 όταν άλλοι 90 έφτασαν και η Πλατεία γέμισε μπεζ πουκάμισα και κοντά παντελόνια. Οι πρόσκοποι πλέον είχαν κυριαρχήσει.

Και στις 11:15 ήδη το ταξίδι στην περιπέτεια είχε ξεκινήσει. Όταν 150 πρόσκοποι έτρεχαν στους δρόμους της Κομοτηνής, έπαιζαν στα Πάρκα, μιλούσαν στο ραδιόφωνο και έλυναν γρίφους, ο κόσμος είχε κατανοήσει πως οι πρόσκοποι πέρα από τα βουνά πάνε και στις πόλεις.

Μέχρι και τις 13:40 το παιχνίδι «έτρεχε» και μαζί τρέχαμε και όλοι εμείς. Γιατί το ταξίδι στην περιπέτεια είναι τόσο συναρπαστικό που δε προλαβαίνεις να σταματήσεις…. Και τότε, ξαφνικά, είναι εκεί ένα μπαλκόνι ξενοδοχείου που σε συναρπάζει λίγο περισσότερο για τη λήξη του παιχνιδιού.

Αλλά το ταξίδι μας δεν τελειώνει εδώ…

Το Πανθρακικό Στάδιο είχε ήδη ανοίξει τις «πύλες» του και μας περίμενε. Εκεί ήταν που έγινε η μεγάλη «στάση» για ξεκούραση και ανατροφοδότηση.

Και μετά πήραμε και πάλι φωτιά! Τοξοβολία, αναρρίχηση και Zumba. Και μπορεί ο καιρός να μην το επέτρεψε αλλά το πρόγραμμα είχε και φουσκώματα με αλεξίπτωτα πλαγιάς.

Αλλά, όπως συνήθως λέμε, το καλό μένει πάντα για το τέλος. Και τέλος ήταν, όντως, το αποκορύφωμα της ημέρας. Το Μουσικό Σχολείο άνοιξε την πόρτα του και μέσα μας περίμενε ένα συγκρότημα που θα έκανε το υπόλοιπο της ημέρας αξέχαστο. Οι Swingin Mice ήταν εκεί και φρόντισαν να μας διασκεδάσουν και να μας ταξιδέψουν σε ρυθμούς ελληνικού swing και ροκ. Μεγάλοι και μικροί χόρεψαν και διασκέδασαν  με το κάθε άλλο.

Είχε φτάσει, πλέον, η στιγμή. Και έγινε η προσγείωση. Η πτήση για «Περιπέτεια» είχε μόλις σταθμεύσει.

Η ώρα ήταν περίπου 20:00 όταν και το τελευταίο λεωφορείο είχε πάρει το δρόμο της επιστροφής.

Αλλά το ταξίδι στην Περιπέτεια δεν έχει τελειώσει. Η ανάμνηση κρατά και συνεχίζει.

Για αυτό μη ξεχνάτε…. «Ταξιδέψτε Μαζί Μας».

Γιατί το Ταξίδι συνεχίζεται 😉

ΤΡΑΚΑΝΙΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Κατηγορίες:ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ, ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ