Πραγματοποιήθηκε η 22η Πανθρακίκη Συνάντηση παλαιών Προσκόπων22pantharakiki   Το Σάββατο 10 και την Κυριακή 10 Οκτωβρίου έγινε στην  Ξάνθη η 22η Πανθρακική  συνάντηση παλαιών Προσκόπων.

                Συγκεντρώθηκαν σε ξενοδοχείο της πόλης μας το απόγευμα του Σαββάτου παλαιοί Πρόσκοποι από την Ξάνθη, την Ροδόπη, την Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα άλλα και αδελφοί Πρόσκοποι από την Αθήνα ( ΚΕΠΠΕ), την Βέροια, την Θ
εσσαλονίκη και την Πτολεμαΐδα.

                Υποδεχθήκαν  την σημαία τους, έψαλαν τον εθνικό Ύμνο και απεύθυναν χαιρετισμούς οι Αρχηγοί των Ενώσεων. Ακολούθως παρουσιάστηκαν βιντεοσκοπημένες δράσεις των Προσκόπων της Αν. Μακεδονίας και Θράκης και της Ενώσεως παλαιών Προσκόπων του 2 Συστήματος Δασοπροσκόπων Ξάνθης και παρακολούθησαν ομιλία σχετική με την Ζώη, τον πολιτισμό και τα προβλήματα των συμπολιτών μας Πομάκων από τον Δημοσιογράφο Σεμπαϊντίν Καρά χότζα.

                Το βράδυ παρευρέθηκαν σε χοροεσπερίδα, στην όποια  οι Ξανθιώτες τροβαδούροι Τάκης Μιχαηλίδης, Θανάσης Λεμονίδης και Παντελής Παπαδόπουλος τραγούδησαν νοσταλγικά τραγούδια.

                Το πρωί της Κυριακής 11 Οκτωβρίου εκκλησιάσθηκαν στο Ιερό Ναό του Αυξεντίου, τους προσφέρθηκε καφές, έγινε κατάθεση στεφάνου στο ηρώο του ηρώα Αυξεντίου και ακλούθησε ξενάγηση στο Μουσείο Κυπριακού αγώνα από την Πρόεδρο των Κυπρίων Ξάνθης κ. Ελένη Χατζηγεωργίου.

                Οι Παλαιοί Πρόσκοποι, παρά τις δυσμενές καιρικές συνθήκες μετέβησαν στα Άβδηρα την Πατρίδα του Δημοκρίτου  και Ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό μουσείο.

                Το μεσημέρι γευμάτισαν όλοι μαζί σε εστιατόριο της Ξάνθης, τραγούδησαν πιασμένοι χέρι, χέρι το τραγούδι του αποχωρισμού και έδωσαν την υπόσχεση να ξαναβρεθούν του χρόνου στην 23η Πανθρακική Συνάντηση που θα γίνει στην Ορεστιάδα.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το βίντεο από τις δράσεις των Προσκόπων της Αν. Μακεδονίας και Θράκης που προβλήθηκε .

Κατηγορίες:ΞΑΝΘΗ, ΠΑΛΑΙΟΙ ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ