Δημήτρης Κυριακόπουλος: «Πρόσκοποι εν δράσει» το νέο του βιβλίο


proskopoi_402280799

Μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στο δάσος αλλά κανένας δεν δίνει σημασία, όλη η χώρα κρέμεται μπροστά από τις τηλεοράσεις κρατώντας την αναπνοή της για τους δύο προσκόπους που έχουν εξαφανιστεί. Υπάρχουν υποψίες ότι τους έχουν απαγάγει οι εμπρηστές μετά από καταδίωξη και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν ζουν και σε τι κατάσταση βρίσκονται. Τι θα γίνει τελικά; Θα καταφέρουν να γλιτώσουν; Η αστυνομία, η πυροσβεστική και ο στρατός έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να καταφέρουν να τους εντοπίσουν πριν το χάραμα. Σπουδαίες προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο πιέζουν να βρεθούν τα δύο παιδιά που κινδυνεύουν, γεγονός, που έχει γίνει πρώτη είδηση σε ολόκληρο τον κόσμο. Θα τα καταφέρουν τελικά οι Πρόσκοποι;
Μετά το πρώτο του βιβλίο, «Ξαναφτιάχνοντας μια γειτονιά – Το παράδειγμα του Πρωτέα», ο Δημήτρης Κυριακόπουλος επιλέγει να ασχοληθεί με ένα αγαπημένο του θέμα, πρόσκοπος γαρ και ο ίδιος. Με μια αφήγηση που σε κρατά σε εγρήγορση και μια αβίαστη ροή λόγου, μεταφέρει την ατμόσφαιρα που επικρατεί στις ομάδες των προσκόπων, περιγράφει τις δραστηριότητές τους και μας μυεί στην ορολογία τους, με κύριο στόχο να δώσει μηνύματα.

Αυτά, που διέπουν τις τάξεις των προσκόπων και πρέπει να αποτελούν θεμέλιο λίθο στην συγκρότηση μιας ανιδιοτελούς εφηβικής προσωπικότητας, που έχει ως κίνητρο την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο μέσα από την συνεργασία.

Ο Κυριακόπουλος, επιστρατεύει γι αυτό το εύστοχο χιούμορ, την περιπέτεια που γοητεύει τους νέους και ένα οικολογικό θέμα, την προστασία των δασών μας, για να επιτύχει στον σκοπό του και τα καταφέρνει θαυμάσια.
Ένα από τα πολύ θετικά του βιβλίου είναι η ιδιαίτερα πετυχημένη και ατμοσφαιρική εικονογράφηση.

Οι «πρόσκοποι εν δράσει», είναι ένα βιβλίο που δεν μπορεί να λείπει από καμιά  παιδική-εφηβική βιβλιοθήκη.

files

files (1)Ο Δημήτρης Κυριακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το Μάιο του 1986. Μεγάλωσε στο Νέο Κόσμο όπου και τελείωσε το 6ο Λύκειο Αθηνών.Στον Προσκοπισμό ξεκίνησε από Λυκόπουλο και σε ηλικία 13 ετών έλαβε Έπαινο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων για τη συμμετοχή του στην αποστολή του ΣΕΠ στους σεισμούς της Αθήνας το 1999, νεαρός βαθμοφόρος τιμήθηκε από το ΣΕΠ με το μετάλλιο των Εξαιρέτων Πράξεων για την συμμετοχή του στη προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών της Πάρνηθας και είναι πτυχιούχος Διακριτικού Δάσους του κλάδου Προσκόπων. Ως αθλητής κατέκτησε ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης με τον Πανιώνιο το 2004 και το Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της Ιταλίας το 2006 με το I.U.S.M. Από το 2004 έως το 2008 σπούδαζε στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου , από το 2008 έως το 2010 έκανε Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Αθλητική Διοίκηση στην Αθήνα,το 2010 σε ηλικία 24 ετών επανίδρυσε τον Α.Ο. ΠΡΩΤΕΥΣ που μέχρι και σήμερα είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. και ο νεώτερος πρόεδρος αθλητικού σωματείου. Το 2012 παρέλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το Βραβείο Νησίδες Ποιότητας ως Πρόεδρος του Α.Ο.ΠΡΩΤΕΥΣ. Από το 2012 είναι ειδικός αρθρογράφος στο protagon.gr.
Από το 2011 έως το 2013 παρακολούθησε Μεταπτυχιακές Σπουδές στον αθλητισμό στο Δημοκρίτειο και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενώ σήμερα σπουδάζει Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Έχει εργαστεί στην Κ.Α.Ε.Ολυμπιακός  και ως υπεύθυνος Marketing της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης.
files (2)

πηγή: http://www.madata.gr/

Κατηγορίες:ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ