…Επεράσαμε όμορφα όμορφα όμορφα…..


Χαρά, χαμόγελα, πολύ δράση,περιπέτεια, νέες εμπειρίες,νέες φιλίες, την απόλυτη ομορφιά του τοπίου,που συγκλόνιζε και τον πιο απαισιόδοξο, και φυσικά……πάρα πολύ καλό φαγητό περιελάμβανε η 1η Δράση Προσκοπικού Δικτύου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η Δράση πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 8-9 Νοεμβρίου 2014 στο Παρθένο Δάσος Φρακτού,ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, με την συμμετοχή βαθμοφόρων, εφόρων και μελών Ε.Κ.Σ. απ’όλες τις γωνιές της Περιφέρειας.Επίσης συμμετείχε στην δράση και ένας παλιός Πρόσκοπος από Αλεξανδρούπολη. Αρχηγός της δράσης ήταν ο Κωνσταντινίδης Νικόλαος Έφορος Προσκοπικού Δικτύου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Αρχηγός Προσκοπικού Δικτύου του 3ου Συστήματος Προσκόπων Δράμας.

2VPfKTsEpTdVxZvN2kw9BYE3IsDWmjzBZdIaTaQQC1s,X-z4tIJbcIkmX59jA0i01VYWRVbAxXA8DFq1haDtVs4

 

Η διαμονή πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Δασαρχείου στο Παρθένου δάσος του Φρακτού. Οι δραστηριότητες ήταν οι εξής: επίσκεψη στο μουσείο που υπάρχει στις εγκαταστάσεις του δασαρχείου με εκθέματα της φύσης, που συναρπάζουν.Επίσης πραγματοποιήθηκε πορεία, διασχίζοντας το πανέμορφο δάσους του Φρακτού με σπάνια είδη χλωρίδας και Πανίδας.Η θέα ήταν μαγευτική και αξιοζήλευτη. Στην καρδιά του δάσους,στους καταρράκτες, κορυφώθηκε η πορεία. Η πορεία ήταν πάνω απο 15 χιλιόμετρα αλλά η μαγεία των καταρρακτών μεγαλύτερη.Μέσα απο δύσβατα μονοπάτια μπόρεσαν να φθάσουν και στον τρίτο καταρράκτη, τον εντυπωσιακότερο από τους τρεις.Ως τελευταίο και πολύ σημαντικό κομμάτι της δράσης ήταν η δράση κοινωνικής προσφοράς στο δασαρχείο.

Σε μια τέτοια δράση τα λόγια δεν μπορούν να αντιπροσωπεύσουν αυτά που έζησαν τα μέλη του Προσκοπικού Δικτύου(και μη) που ήταν στην δράση. Η εμπειρία μοναδική, αξέχαστη και η υπόσχεση όλων στο τέλος της δράσης την επόμενη φορά………..όλο για πιο ψηλά ανεβάσματα!!!

Αφεθείτε στην μαγεία και στην ομορφιά του δάσους μέσα από τις παρακάτω εικόνες:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Εις το επανειδήν, λοιπόν, στην 2η Δράση Προσκοπικού Δικτύου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης!

Κατηγορίες:ΔΡΑΣΕΙΣ, ΕΦΟΡΕΙΑ ΚΛΑΔΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ