Παρουσία του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης, ο Αγιασμός του 2ου Σ/Π για την νέα χρονιά 2014-15


Με πλήθος κόσμου του Προσκοπισμού της πόλης μας, παιδιά, γονείς, τελέστηκε ο ετήσιο Αγιασμός της νέας Προσκοπικής χρονιάς, παρουσία του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης κ.κ. Ανθίμου, ο οποίος και τέλεσε το μυστήριο. Ευχήθηκε στα λυκόπουλα και στους προσκόπους να γίνουν ενεργοί και χρήσιμοι πολίτες στην κοινωνία και αυτά με την σειρά τους απάντησαν με ένα λαμπερό χαμόγελο, γνέφοντας καταφατικά.
Τον αγιασμό ακολούθησαν οι απονομές των μεταλλίων Ευδόκιμου Υπηρεσίας Βαθμοφόρου, στα στελέχη του Συστήματος μας, Σαρμίδη Θεοφάνη και Δαβίου Ελένη.

Επίσης έγινε η απονομή του Χρυσού Τρίφυλλου στην πρόσκοπο Ειρήνη Ράλλη, αφού η ίδια ολοκλήρωσε επιτυχώς όλα τα κομμάτια του πάζλ της προσκοπικής της προόδου.

Η ημέρα όμως ήταν σημαντική και για έναν ακόμη λόγο. Παρουσία του πρώτου μεταπολεμικού Αρχηγού του 2ου Συστήματος, κ. Θεόφιλου Γεροντόπουλου, έγινε η ονοματοδοσία στην αίθουσα της 2ης Αγέλης Λυκοπούλων, σε αίθουσα Θεόφιλου Γεροντόπουλου. Όπως ο ίδιος δήλωσε: «Στο πρόσωπο μου, τιμάτε αυτήν την στιγμή μία γενιά ανθρώπων που μεταπολεμικά είχε το καθήκον της καθημερινής καλής πράξης, σε μία κοινωνία που προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια της μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και που οι Πρόσκοποι της Αλεξανδρούπολης ενεργά βοηθούσαν καθημερινά όλους τους πολίτες της πόλης αυτής που μας είχαν ανάγκη.»

Ακολούθησε καφές και κεράσματα, στον μπουφέ που είχε στηθεί στον προαύλιο χώρο του Συστήματος και μία «οικογενειακή» φωτογραφία της μεγάλης οικογένειας του 2ου Συστήματος Αλεξανδρούπολης.

Βίντεο της εκδήλωσης από το δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Θράκη Νετ

Και από την Δέλτα Τηλεόραση

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ μας εδώ.

Κατηγορίες:2ο Σ/Π ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΑΓΙΑΣΜΟΣ, ΠΑΛΙΑ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΜΘΕτικέτες: ,