Συμμετοχή των Προσκόπων της Δράμας στο έθιμο της Καθαράς Δευτέρας στον Κορύλοβο Δράμας


Οι Πρόσκοποι της Δράμας θα συμμετάσχουν στο έθιμο της Καθαράς Δευτέρας στον Κορύλοβο Δράμας και στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Δράμας. Σε όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων θα προσφέρεται «αχνίζουσα» φασολάδα από τους Προσκόπους, λαγάνα και νηστήσιμα εδέσματα (χαλβάς, ελιές, ταραμοσαλάτα και τουρσί).
Επιπλέον η 3η Ομάδα Προσκόπων Δράμας θα συγκεντρωθεί στον Κορύλοβο την Καθαρά Δευτέρα,πιστή στην παράδοση των εθίμων,για το πέταγμα του Χαρταετού.
Επίσης θα πραγματοποιηθεί διανυκτέρευση από τους Προσκόπους(βαθμοφόρους,ενήλικα στελέχη και Ανιχνευτές) στον Κορύλοβο για την προετοιμασία της Φασολάδας από την Κυριακή 2/3/2014,δηλαδή μια μέρα πριν την Καθαρά Δευτέρα.
8f0796c61dad6f3533da97642b6e8cad_XL

hartaetos

Αναλυτικά το Δελτίο τύπου του Δήμου Δράμας:

Ο Δήμος Δράμας σας προσκαλεί στον Κορύλοβο την Καθαρά Δευτέρα

Ο Δήμος Δράμας συνεχίζει και φέτος τις λαογραφικές εκδηλώσεις στο λόφο του Κορυλόβου, στο πλαίσιο του εθίμου της Καθαράς Δευτέρας. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους Λύκειο Ελληνίδων Δράμας, Θρακική Εστία Δράμας και Μικροχωρίου, το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ, το Τ.Ε.Δράμας, την 5η Μοίρα Καταδρομών, την 165 Μ.Π.Ε.Π., την Δνση Α/βμιας Εκπαίδευσης τομέα πολιτιστικών θεμάτων, και το Κέντρο Νεότητας του Δήμου μας.

Στο λόφο σύμβολο της πόλης μας, θα αναβιώσει για τα παιδιά, ο παραδοσιακός Αποκριάτικος χορός «το Γαϊτανάκι» και υπαίθρια εργαστήρια όπου οι μικροί μας φίλοι θα φτιάξουν χαρταετούς και αποκριάτικα καπέλα.

Καλούμε όλους τους Δραμινούς και Δραμινές στον λόφο του Κορυλόβου την Καθαρά Δευτέρα στις 10.30 το πρωί να απολαύσουν το πλούσιο πρόγραμμα και όλοι μαζί μια παρέα, μια αγκαλιά να πετάξουμε τους χαρταετούς μας, στέλνοντας μηνύματα αισιοδοξίας και χαράς.

Το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας, στις 14.00 δίνουμε ραντεβού για αποκριάτικο ξεφάντωμα στο καρναβάλι της Χωριστής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

10.30 – 10.50 Χοροί και τραγούδια του τόπου μας με το Λύκειο Ελληνίδων Δράμας

10.50 – 11.10 Χοροί και τραγούδια της Θράκης με την Θρακική Εστία Δράμας

11.10 – 11.30 Χοροί και τραγούδια του Πόντου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικροχωρίου.

11.30 – 11.35 Χαιρετισμός από το Δήμαρχο Δράμας Κυριάκο Χαρακίδη

11.35 – 12.00 Ο Παραδοσιακός χορός το «Το Γαϊτανάκι»

12.00 – 13.30 Λαϊκό Γλέντι με Μουσικό Σχήμα «Ονειροβάτες»

14.00 – 16.00 Όλοι στο Καρναβάλι της Χωριστής 2014

Σε όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων θα προσφέρεται «αχνίζουσα» φασολάδα από το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ, λαγάνα και νηστήσιμα εδέσματα (χαλβάς, ελιές, ταραμοσαλάτα και τουρσί).

«Το εργαστήρι του χαρταετού»

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας, στον ίδιο χώρο από τις 10.30 έως τις 13.30 θα λειτουργήσουν «Υπαίθρια εργαστήρια» με τη συνεργασία του Κέντρου Νεότητας του Δήμου Δράμας. Οι μικροί μας φίλοι θα μπορούν φτιάξουν καπέλα και πολλές χειροτεχνίες και ζωγραφιές.

Το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΙΜΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ:
http://www.dimos-dramas.gr/portalDrama/editor_files/dt26-2-14-1.pdf

Κατηγορίες:3o Σ/Π ΔΡΑΜΑΣ, ΔΡΑΜΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ