The Academy 2013 Malle, Βέλγιο


Τρίτη 29 Οκτωβρίου, 10:00: Βρισκόμαστε στον σταθμό των τρένων στην Αμβέρσα. (Ποιοι??? ο Χάρης Δασκαλόπουλος από το 4ο Σύστημα Ν/Π Λευκού Πύργου και εγώ, ο Άκης Καραγιάννης από το 1ο Σύστημα Προσκόπων Ξάνθης)

1415603_10201055781501615_86059241_n

Λίγο πιο κάτω βρίσκεται το Scoutel (SCOUT hotEL), όπου βρίσκονται ήδη κάποιοι από τους διοργανωτές και περιμένουν του συμμετέχοντες της “Ακαδημίας”. Πρώτη μέρα και Πρόσκοποι καταφθάνουν από όλες τις κατευθύνσεις, φορώντας τα μαντήλια τους. Πώς αλλιώς θα ξέραμε πώς είναι Πρόσκοποι;;;!!!

14:00:

Το παιχνίδι αρχίζει! Παιχνίδι πόλης, τι άλλο; Κάνουμε μικρές ομάδες, γνωριζόμαστε και γυρίζουμε την “πόλη των διαμαντιών”, ψάχνοντας, ρωτώντας και παίζοντας!

30 Οκτωβρίου, 21:30, Μάλλε, Βέλγιο:

Η “Ακαδημία” γεμάτη χρώματα! Τα φλας δε σταματούν! Όλοι βγαίνουν φωτογραφίες ντυμένοι με τις στολές τους! Ναι… τελετή έναρξης!

Οι ήρωές μας, o Suske και η Whiske βρίσκονται στην έναρξη, όπου όλοι μαζί κάνουμε μία μεγάλη αλυσίδα από μαντήλες όλων των χωρών, παίζουμε παραδοσιακά βέλγικα παιχνίδια και τρώμε μπισκότα – φυσικά βέλγικης συνταγής!

31 Οκτωβρίου, 21:00:

Βραδινό παιχνίδι μέσα στο δάσος – ομάδες, φακοί, φύλακες- capture the… pieces! Η ώρα 23:00 και η κόκκινη ομάδα έχει κερδίσει!

1 Νοεμβρίου, 21:00:

Διεθνής Βραδιά – ο χώρος γεμίζει μυρωδιές, χρώματα, παραδοσιακές στολές, σημαίες και ό,τι έχει φέρει ο καθένας από τη χώρα του είναι εκεί για να το δεις, να το γευτείς, να το δοκιμάσεις! Ένα ευρωπαϊκό “πανηγύρι” ξεκινάει, με τους Προσκόπους να πηγαίνουν από χώρα σε χώρα για να δοκιμάσουν τις “σπεσιαλιτέ” που βρίσκονται στα τραπέζια!

2 Νοεμβρίου, 21:30:

Τελευταίο βράδυ, ώρα για πάρτυ! Και τα καλύτερα πάρτυ είναι… Προσκοπικά! Χειροκροτήματα, πανηγυρισμοί και επιβραβεύσεις… “αλά ελληνικά”!

3 Νοεμβρίου, 08:45:

Το λεωφορείο βρίσκεται έξω από το “σπίτι” μας. Ήρθε η ώρα να φύγουμε. Δε λέμε “αντίο“… λέμε “τα λέμε στην επόμενη Ακαδημία, στην Σερβία”…

Φυσικά, η ζωή μου στην Ακαδημία δεν είναι η σελίδα που διαβάσατε παραπάνω. Είναι απλά μία… γεύση…

Συνοπτική, λιτή, χωρίς αναλύσεις για τις παρουσιάσεις, τα θέματα και την εκπαίδευση.

Μα πώς είναι δυνατόν να χωρέσεις 6 Προσκοπικές μέρες σε μία σελίδα…; Δεν γίνεται…

Δεν μπορείς να γράψεις για τους φίλους που έκανες, για τις στιγμές που έζησες, για τα αστεία που είπες, για τις συζητήσεις που είχες, για τις εμπερίες που βίωσες , για τις αναμνήσεις που κράτησες.

Οι Προσκοπικές στιγμές και εμπειρίες δε βρίσκονται στο χαρτί (ούτε στο blog). Δεν είναι κάπου γραμμένες. Οπότε, όσο και αν προσπαθήσω, δε θα καταφέρω να σας γράψω “πώς περάσαμε” και “πώς ήταν”. Αυτό θα το μάθετε από… αλλού!

Άλλωστε… Whatever happens in the Academy, stays on Twitter!

#thesgacademy

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τόσο το 1ο Σύστημα Προσκόπων Ξάνθης, όσο και την Περιφέρεια Προσκόπων Ξάνθης, χωρίς την υποστήριξη των οποίων δε θα ήταν δυνατή η συμμετοχή μου στη διοργάνωση.

Σχετικά με την «Ακαδημία»:
Η Ακαδημία αποτελεί ένα σημαντικό εκπαιδευτικό εργαλείο της Ευρωπαϊκής Προσκοπικής και Οδηγικής Περιοχής. Είναι ένας ευέλικτος διαθεματικός κύκλος εκπαίδευσης ανοικτός σε ενεργούς βαθμοφόρους από όλη την Ευρώπη, που ασχολούνται με τη διοίκηση, την εκπαίδευση ή την εκπροσώπηση των Προσκοπικών ή Οδηγικών οργανώσεών τους.

 

H Ακαδημία 2013 φιλοξενήθηκε στο Malle του Βελγίου, από την Τρίτη 29 Οκτωβρίου ως την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

 

http://academy.europak-online.net/

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Άλλωστε… Whatever happens in the Academy, stays on Twitter!

#thesgacademy

 

 

Κατηγορίες:1ο Σ/Π Ξανθης, ΞΑΝΘΗ, ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ