«Φιλ’ αγαπημέν, καλώς έρθεται για 65 φοράς σην συνάντησην σ’ ατίντς που θα παίρνε τα πτυχία τουν. Αδά, σα ιερά και προσφυγικά αγιασμένα χώματα τη Κιλκιζί, ταζ σα σύνορα, όπου φυλάγνε τ’ άκρας, άμον ο Λεωνίδας τα Θερμοπύλας. Απόψ’, που είνεται το αντάμωμαν, απ’ όλα τα μέρε τη πατρίδας, ατίν που θα παίρνε τα πτυχία τουν, νουνίζνε, αναστορούν, χάρονταν και εφτάνε όνειρα… Ασήν ψύνε μουν να περάνετε έναν έμορφον βραδύν σε έναν έμορφον συνάντησιν».
Με αυτά τα θερμά λόγια στην ποντιακή διάλεκτο οι Κιλκισιώτες Πρόσκοποι καλωσόρισαν τους νέους και παλιούς πτυχιούχους Διακριτικού Δάσους στην 65η Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 και τη Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013 στο Προσκοπικό Κέντρο Καβαλάρι Κιλκίς αλλά και στην πόλη στο πλαίσιο του εορτασμού των 90 χρονων τους. Μέσα στους παλιούς και νέους πτυχιούχους δεν έλειψε η παρουσία των προσκόπων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Ο Γενικός Έφορος τόνισε ότι η ολοκλήρωση της εκπαίδευσης του Διακριτικού Δάσους δεν είναι ο τερματισμός της διαδρομής αλλά η αφετηρία μιας νέας, συνειδητής, δύσκολης και επίπονης προσπάθειας.
Και η ώρα της απονομής έφτασε…
«…ποιος μύρισε καμένο ξύλο στο δείλι;…»
Στο κλάδο Προσκόπων από την Εφορεία περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης το πτυχίο του Διακρτικού Δάσους πήραν με αλφαβητική σειρά ο Κρυστάλλης Γιάννης από την Καβάλα και ο Σταυρίδης Λευτέρης από την Αλεξανδρούπολη, ενώ στο κλάδο Λυκοπούλων η Ανταζοπούλου Σωτηρία και η Φωτιάδου Γιωργία από την Καβάλα.
Στη πυρά δε μπορούσε να λείπει η λύρα και το νταούλι που σήμαινε την έναρξη της. Η φλόγα του Προμηθέα άναψε στη μέση της πυράς και η ποντιακή σάτιρα ξεκίνησε χαρίζοντας ένα πλούσιο θέαμα και γέλιο. Το αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν το γλέντι που είχε ετοιμάσει η ΠΕ Κιλκίς στο Περιβαλλοντικό Κατασκηνωτικό Κέντρο Καβαλάρι για τους φιλοξενούμενους της.
Την Κυριακή το πρωί τελέστηκε μνημόσυνο για τους Πτυχιούχος που επέστρεψαν στο Δημιουργό, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα και από εκεί μεταφερθήκανε στο λόφο του Αγιού Γεωργίου όπου και επισκέφτηκαν το σπήλαιο. Τελευταίος σταθμός ήταν ο Ιερός Χώρος της Μάχης του Κιλκίς οπού οι πτυχιούχοι επισκέφτηκαν το πολεμικό μουσείο και γνώρισαν την ιστορία της μάχης και την απελευθέρωση του Κιλκίς και της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας. Τέλος κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο από το Γενικό Έφορο και τον Περιφερειακό Έφορο του Κιλκίς τιμώντας την απελευθέρωση. Το ταξίδι στο Κιλκίς τελείωσε με το καθιερωμένο τραγούδι του αποχαιρετισμού.
Κατηγορίες:ΕΒΡΟΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΚΑΒΑΛΑ, ΠΑΛΙΑ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΜΘ, ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ, ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ
Πρέπει να έχετε συνδεθεί για να σχολιάσετε.