«…εκεί που ο Πρόσκοπος συναντά τη φύση του….»


Την θερινή της κατασκήνωση πραγματοποίησε η 3η Ομάδα Προσκόπων Δράμας στο Προσκοπικό Κέντρο » Άγιος Γεώργιος » στο Λιβαδερό Δράμας από 7-13 Ιουλίου 2013.
Οι Πρόσκοποι είχαν την ευκαιρία 7 μέρες να ζήσουν μέσα στον καθαρό αέρα, σε ένα καταπράσινο τοπίο και να κάνουν πολλές δραστηριότητες, που αρκετές γι αυτούς ήταν πρωτόγνωρες.

PHTO0033
Στην αρχή της κατασκήνωσης η κάθε ενωμοτία έφτιαξε τον χώρο της(πύλη, σακιδιοθήκη, παπουτσοθήκη, σκευοθήκη περίφραξη , πετσετοθήκη , στήθηκαν αντίσκηνα, παγουροθήκη κ.α.). Το πρόγραμμα ήταν γεμάτο παιχνίδια, γνώσεις, περιπέτεια, δράση, γέλιο, χαρά, τραγούδι και φοβερές εκπλήξεις!!!!

Ειδικότερα, προσκαλέσαμε τον πατέρα ενός λυκόπουλου του Συστήματος μας που είναι αερομοντελιστής και μας έμαθε να κατασκευάζουμε(από ντεπρόν) αεροπλανάκια.
Επίσης ευχαριστούμε πολύ την Λέσχη Καταδρομέων Δράμας που μας βοήθησαν να κάνουμε καταρρίχηση και αναρρίχηση πλαγιάς και που μοιράστηκαν μαζί μας αρκετές από τις γνώσεις τους και τις εμπειρίες τους .
Επιπρόσθετα, ευχαριστούμε πολύ που αποδέχτηκε την πρόσκληση που της κάναμε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Δράμας να μας μιλήσει σχετικά με την Πυρασφάλεια και να μας δείξει την λειτουργία του Πυροσβεστήρα.
Τέλος να ευχαριστήσουμε και τον Σύλλογο Φίλων Τοξοβολίας Νομού Δράμας που μας έδωσαν την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με ένα τόσο ωραίο άθλημα,όπως είναι η Τοξοβολία.

Φυσικά δεν γινόταν να λείψει από μία κατασκήνωση στο βουνό η πορεία. Ξεκινήσαμε απο την περιοχή Τουλουμπάρι, που βρίσκεται λίγο πιο πάνω απο το Λιβαδερό, και καταλήξαμε στην περιοχή Κρύα βρύση. Το μέρος Α – Π – Ι – Θ – Α – Ν – Ο λες και βγήκε από παραμύθι. Η φύση πάλι έκανε το θαύμα της.Δεν περιγράφεται με λόγια αυτό που ζήσαμε και κατά της διάρκεια της πορείας αλλά και αυτό που συναντήσαμε όταν φτάσαμε στο μέρος. Η πορεία πάνε έλα ήταν 11 χιλιόμετρα.

Το πρόγραμμα επίσης είχε ποδηλασία σε ανώμαλο δρόμο στο χώμα που ξεκίνησε από το Προσκοπικό Κέντρο » Άγιος Γεώργιος» και κατέληξε σε ένα ρυάκι. Παρά τις δυσκολίες καταφέραμε να φτάσουμε χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες στο μέρος,που επίσης ήταν πανέμορφο. Εκεί δείξαμε στους Προσκόπους πως μπορούν να αλλάζουν ένα λάστιχο στο ποδήλατο και γενικά πως μπορούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν σε ένα ποδήλατο αλλά και το πως να οδηγούν με ασφάλεια. Η ποδηλασία πάνε έλα ήταν 7 χιλιόμετρα.Τέλος σχετικά με την ποδηλασία κάναμε και ένα Rodeo ποδηλάτων, με αρκετές δοκιμασίες, στο δημοτικό σχολείο του Λιβαδερού που οι Πρόσκοποι το καταχάρηκαν.

Ένα ακόμη σημαντικό κομμάτι του προγράμματος ήταν η κοινωνική προσφορά.Τα παιδιά βοήθησαν στο Προσκοπικό Κέντρο να φτιαχτεί ένας πολύ ωραίος χώρος Πυράς σε σχήμα πυξίδας,όπου η μία του άκρη δείχνει τον Βορρά και η άλλη τον Νότο.

Εν κατακλείδι, θέλουμε να ευχαριστήσουμε κάποια άτομα τα οποία βοήθησαν, ο καθένας  με τον δικό του τρόπο, στην επιτυχία της Κατασκήνωσης.
Τον Περιφερειακό Έφορο Δράμας Γρηγοριάδη Αμβρόσιο, τον Αρχηγό του Προσκοπικού Κέντρου Σταϊκίδη Νικόλαο, την Αρχηγό Συστήματος  Σταϊκίδου Μαρία , τις δύο μαγείρισσες   Μαυροβουνιώτου Όλγα  και  Παπαδοπούλου Νέλλα , τον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό του Προσκοπικού Δικτύου  Κωνσταντινίδη Νικόλαο και  Μαλαμίδη Δημήτριο ,τον Υπαρχηγό Αγέλης Σαπουνίδη Βασίλειο,τους Ανιχνευτές της 3ης Κοινότητας Δράμας και τέλος τον Αρχηγό Κοινότητας Ανιχνευτών Χατζηλαζαρίδη Παναγιώτη, τον Υπαρχηγό Αγέλης Γρηγοριάδη Αναστάσιο και τους 2 Ανιχνευτές την  Κάππου Γεωργία »Κοράκι» και τον  Ζαχαρόπουλο Νικόλαο»Καμηλοπάρδαλη»  που ήταν συνέχεια στην κατασκήνωση μαζί μας και συνείσφεραν σημαντικά και αποτελεσματικά.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Κατηγορίες:3o Σ/Π ΔΡΑΜΑΣ, ΔΡΑΜΑ, ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ, Π.Κ. ''ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ" ΛΙΒΑΔΕΡΟ ΔΡΑΜΑΣ, ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ