Ταξίδι στον χρόνο και τις αναμνήσεις…η 1η Αγέλη Καβάλας στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού.


DSC_0543Το Σάββατο 20 Απριλίου 2013 τα λυκόπουλα του 1ου Συστήματος Προσκόπων Καβάλας επισκέφθηκε το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού στη γειτονιά της, στην οδό Γαλλικής Δημοκρατίας. Το Μουσείο προς το παρόν στεγάζεται σε παραχωρημένο χώρο και στήθηκε χωρίς καμία εξωτερική βοήθεια, αλλά μόνο με την πίστη, τον ενθουσιασμό και την προσφορά των μελών και φίλων του Συλλόγου Μικρασιατών Καβάλας, περιλαμβάνοντας σήμερα 450 κειμήλια – αντικείμενα και πλήθος παλαιών βιβλίων, φωτογραφιών και εγγράφων.

Εκεί τα λυκόπουλα ξεναγήθηκαν από μέλη του Συλλόγου, πληροφορήθηκαν για τον τρόπο που στήθηκε το Μουσείο και για τα πολύ ενδιαφέροντα εκθέματα του, σημαντικά κειμήλια Καβαλιωτών και μη, οι οποίοι έζησαν την προσφυγιά και τον ξεριζωμό. Έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και οι ερωτήσεις «έπεφταν βροχή»!

Ευχαριστούμε πολύ την κα. Εριφύλη Χίζαρη , τον κ. Μανώλη Ζαχαρόπουλο, την κα. Έλενα Ζαχαροπούλου για την θερμή τους φιλοξενία και την όμορφη ξενάγηση. Εμείς τα λυκόπουλα δίνουμε την υπόσχεση μας «να προσπαθούμε με όλη μας τη δύναμη» να διατηρούμε την ιστορία και τις αναμνήσεις των προγόνων μας!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Κατηγορίες:1o Σ/Π ΚΑΒΑΛΑΣ, ΛΥΚΟΠΟΥΛΑ