Συμμετοχή του 5ου Συστήματος Αμυγδαλεώνα στο Zigos Run and MTB Race 2013 – »Δασικές Διαδρομές»


Ο φυσιολατρικός σύλλογος Ζυγού Καβάλας σε συνεργασία με τον Ποντιακό σύλλογο »ο Υψηλάντης», τον Ποδηλατικό σύλλογο Καβάλας »Κύκλοτρον», το σύλλογο Ζυγοσιανών Αθήνας καθώς και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ζυγού και Γυμνασίου Κρυονερίου και με την συμμετοχή του 5ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Αμυγδαλεώνα, διοργάνωσε στο Ζυγό Καβάλας διήμερο αθλητικών λαϊκών αγώνων (open) και άλλων παράλληλων εκδηλώσεων με την ονομασία Zigos Run and MTB Race 2013 – »Δασικές Διαδρομές». Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η προβολή τις περιοχής και ειδικά του πανέμορφου πευκοδάσους του Ζυγού, καθώς και η διάδοση του αθλητισμού.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το Σάββατο 6 Απριλίου στις 15.00 πραγματοποιήθηκε ο αγώνας ορεινού τρεξίματος (RUN) και την Κυριακή στις 11.00 ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας (MTB). Λίγο μετά την εκκίνηση της ορεινής ποδηλασίας στις 12.00 έγινε ο αγώνας τρεξίματος 2 χλμ με ελεύθερη συμμετοχή των παιδιών.

Και οι τρεις αγώνες είχαν εκκίνηση και τερματισμό στην πλατεία του αγροτικού συνεταιρισμού, όπου οι Πρόσκοποι είχαν επιμεληθεί μιας προσκοπικής κατασκευής που χρησιμοποιήθηκε ως αφετηρία και τερματισμός των αγώνων.

Ο αγώνας ορεινού τρεξίματος ήταν απόστασης 19 χλμ και ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας αποτελούνταν από 3 γύρους, συνολικής απόστασης 40 χλμ.

Ο αγώνας τρεξίματος των παιδιών ήταν 2 χλμ απόσταση περιμετρικά τού κεντρικού δρόμου του Ζυγού.

Κατηγορίες:5o Σ/ΑΠ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΠΑΛΙΑ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΜΘ