Κοπή Βασιλόπιτας της Εφορείας Περιοχής Προσκόπων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στη Δράμα


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της Εφορείας Περιοχής Προσκόπων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που έγινε στο Δημοτικό ωδείο Δράμας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στην κοπή της βασιλόπιτας παραβρεύθηκαν ο Έφορος Περιοχής,μέλη της Εφορείας Περιοχής,Έφοροι,Βαθμοφόροι και μέλη Προσκοπικών Δικτύων απο τις 5 Περιφερειακές εφορείες,Δράμας,Έβρου,Καβάλας,Ξάνθης,Ροδόπης και μέλη της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης της Π.Ε. Δράμας .Επίσης, παραβρέθηκαν οι Αρχές του τόπου και τέλος γονείς ,φίλοι βαθμοφόρων και παιδιών.

Ακολούθησε η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας με πολλές ευχές και πολλά χαμόγελα απο τον Έφορο Περιοχής,τον Περιφερειακό Έφορο Δράμας,την Αρχηγό Συστήματος του 3ου Συστήματος Προσκόπων Δράμας και τον Δήμαρχο Δράμας.Μετά απο αυτά άρχισαν οι παρουσιάσεις των τμημάτων.

Τα Λυκόπουλα,οι Πρόσκοποι και οι Ανιχνευτές της Περιφερειακής Εφορείας  Δράμας έκαναν την δικιά τους παρουσίασει σε ένα κλίμα άκρως Προσκοπικό που φυσικά δεν θα έλλειπε το παιχνίδι!!

Στην αρχή,τα Λυκόπουλα παρουσίασαν για το πως ξεκίνησε ο Προσκοπισμός στην Ελλαδα,δηλαδη πως τον γνώρισε ο Αθανάσιος Λευκαδιτης , πως τον μετεφερε στην ελλαδα, και πως ίδρυσε την πρώτη ομαδα Προσκόπων στην αθηνα και αργότερα την πρώτη Αγέλη.Και όλα αυτά μεσα απο κουκλοθετρο!!!!!

Ύστερα,οι Πρόσκοποι έφτιαξαν ένα σταυρόλεξο στο οποίο συμμετείχαν ένας βαθμοφόρος απο κάθε Περιφέρεια.Οι λέξεις του σταυρολέξου είχαν να κάνουν με την ζωή στην Ομάδα Προσκόπων.Μόλις βρέθηκαν όλες οι λέξεις σχηματίστηκε οριζόντια το <<Καλή χρονία>> που ήταν με ποιό έντονα γράμματα.Η Περιφέρεια που κέρδισε ήταν η Περιφερειακή Εφορεία Έβρου που κέρδισε ένα ρολόι φτιαγμένο με άκρως Προσκοπικό τρόπο.Στο τέλος μαζεύτηκαν όλοι οι Πρόσκοποι με τους βαθμοφόρους που συμμετείχαν, κάθησαν σε μορφή πετάλου και τραγούδησαν όλοι μαζί το προσκοπικό τραγούδι,τα λόγια.Κατα την διάρκεια του τραγουδιού πίσω τους προβαλλόταν δράσεις της Ομάδας και στην μέση του πετάλου σχημάτισαν τα παιδιά με ρεσό το Προσκοπικό τριφύλλι.

Και τέλος,οι Ανιχνευτές στην παρουσίαση τους πρώτα διάβασαν την ιστορια του Δραμινού  Προσκοπισμού, ύστερα απο μεγάλη και πολύμηνη έρευνα που έκαναν, και τέλος προβλήθηκαν φωτογραφίες και βίντεο σχετικά με αυτα που ειπώθηκαν.Για προβολή του βίντεο πατήστε εδώ:Περιφερειακή Εφορεία Δράμας 1921-2013

Ακόμη,τιμήθηκε ο Πρώην Περιφερειακός Έφορος Δράμας Πέτρος Κύρτσης για την πολύτιμη προσφορά του στον Δραμινό Προσκοπισμό.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Κατηγορίες:ΔΡΑΜΑ, ΠΑΛΙΑ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΜΘ