3η Ομάδα Προσκόπων Δράμας: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδρομή στην Ξάνθη για το JOTI-JOTA 20-21 Οκτωβρίου 2012


 

Το J.O.T.A.-J.O.T.I. πραγματοποιείται κάθε χρόνο το τρίτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου. Φέτος, ξεκινά στις 00:00 (τοπική ώρα) της 20ης Οκτωβρίου 2012 και τελειώνει στις 23:59 (τοπική ώρα) της 21ης Οκτωβρίου 2012.
Το JOTA (Jamboree-On-The-Air) Τζάμπορη των Αιθέρων και το JOTI (Jamboree-On-The-Internet) Τζάμπορη στο Διαδίκτυο είναι μια ετήσια δράση στην οποία λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 1.000.000 Πρόσκοποι και Οδηγοί από κάθε γωνιά του πλανήτη μας και επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω ραδιοερασιτεχνικών σταθμών και μέσω εφαρμογών Διαδικτύου. Το JOTA – JOTI είναι μια παγκόσμια δράση. Είναι ένα πραγματικό Τζάμπορη κατά το οποίο Πρόσκοποι και Οδηγοί ανταλλάσσουν εμπειρίες και ιδέες, συμβάλλοντας στην εδραίωση της Παγκόσμιας Συναδέλφωσης.

Η Ομάδας μας πραγματοποίησε διήμερο στην Πόλη της Ξάνθης το Σαββατοκύριακο 20-21 Οκτωβρίου. Είχε την ευκαιρία σε συνεργασία  με τις Ομάδες Προσκόπων της Ξάνθης να επικοινωνήσει μέσω ραδιοερασιτεχνικών σταθμών(JOTA) και μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών(JOTI) με Προσκόπους από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό. Επίσης κατά τη διάρκεια του JOTA υπήρχε ένα μεγάλο παιχνίδι σταθμών που αφορούσε μετάδοση μηνύματος μορς με φακό, μετάδοση μηνύματος μορς με πομπό και μετάδοση μηνύματος με σημαίες.

 

Επιπλέον, αυτήν την περίοδο στην Ξάνθη πραγματοποιείται η  6η Φιλοτελική έκθεση -Προσκοπικό γραμματόσημο την οποία και επισκεφτήκαμε. Στην έκθεση υπάρχουν πάνω από 5500 Προσκοπικά γραμματόσημα.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

Κατηγορίες:3o Σ/Π ΔΡΑΜΑΣ