20η ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Παλαιών Προσκόπων του 1ου Συστήματος Ορεστιάδας η 20η Πανθρακική Συνάντηση Παλαιών Προσκόπων στο Ξενοδοχείο «ΒΙΕΝΝΗ» στην Ορεστιάδα με τη συμμετοχή μελών των ενώσεων παλαιών Προσκόπων της Θράκης και επισκεπτών παλαιών Προσκόπων πολλών ενώσεων της Μακεδονίας.

Μετά την υποδοχή από τον Πρόεδρο του ΔΣ της ένωσης κ Λαγωίδη Άγγελο, τις προσφωνήσεις και τους χαιρετισμούς, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των παλαιών Προσκόπων που δεν ήταν πια παρόντες επειδή επέστρεψαν στο Δημιουργό.
Ακλούθησε ομιλία του Γ. Γραμματέα της ΕΠΠ Ορεστιάδας κ Μαυρίδη Πασχάλη με θέμα «Η Νέα Ορεστιάδα στη ροή του Χρόνου» και αμέσως επίσκεψη στο Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο της Ν. Ορεστιάδας.

Η μέρα έκλεισε με δείπνο στο κέντρο «Παράδεισος» όπου οι παλαιοί Πρόσκοποι έζησαν μνήμες, τραγούδησαν προσκοπικά τραγούδια και χόρεψαν με την ψυχή τους.

Την επομένη με λεωφορεία αναχώρησαν για εκκλησιασμό στην εκκλησία του Αγ. Γεωργίου Ορμενίου στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, επισκέφθηκαν την περιοχή του Τριγώνου με στάσεις στο Μουσείο φωτογραφίας αρχαιολογικών Ευρημάτων Σπηλαίου και Μουσείου Πέτρας των Πετρωτών.

Μετά από ένα ευχάριστο γεύμα στο «Εβροθήραμα» στον Πεντάλοφο Ορεστιάδας αντηλλάγησαν αναμνηστικά των Ενώσεων και έληξε η συνάντηση με τον «Κύκλο» και τα τραγούδια του αποχωρισμού με την υπόσχεση για συνάντηση στην 21ο Πανθρακική που θα πραγματοποιεί στην Αλεξανδρούπολη  το καλοκαίρι του 2013.

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Κατηγορίες:ΕΒΡΟΣ